Εργαλείο απομακρυσμένης βοήθειας
DATACUBE | IT SOLUTIONS
 

Υποστήριξη

Στην DataCube θα βρείτε πραγματικά τους ειδικούς για ότι χρειάζεστε, πλήρως ενημερωμένους και πρόθυμους να σας βοηθήσουν να επιλέξετε αυτό που σας καλύπτει και σας συμφέρει, από την μεγάλη γκάμα λύσεων που διαθέτει. Οι ειδικοί μπορούν και έχουν τις καλύτερες τιμές σε όλα τα προϊόντα πληροφορικής.

Το Όραμα μας

Στοχεύουμε στην παροχή υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένης Υποστήριξης και συμβουλευτικών υπηρεσιών, με σκοπό την απρόσκοπτη και απροβλημάτιστη λειτουργία του ηλεκτρονικού εξοπλισμού σας. Προσφέρουμε αξιόπιστες και ποιοτικές λύσεις, με προϊόντα που καλύπτουν οποιαδήποτε μηχανογραφική απαίτησή σας.

Γιατί εμάς ?

Η εμπειρία των στελεχών της εγγυάται την επιτυχή ολοκλήρωση οιοδήποτε έργου στον χώρο της Πληροφορικής. Δεδομένης μάλιστα της εφαρμογής πολιτικής ISO στην επιχείρησή μας από τον Δεκέμβριο του 2008, είναι σε θέση να προσφέρει καλύτερες, ταχύτερες και αξιόπιστες λύσεις, με ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών.

Τα περιστατικά Cryptolocker Ransomware αυξάνονται

 

Η DataCube εφιστά την προσοχή στον αυξανόμενο αριθμό περιστατικών με τον ιό Cryptolocker ransomware.

Ο ιός Cryptolocker είναι ο τελευταίος και ο πιο επικίνδυνος ιός της οικογένειας ransomware. Ο Cryptolocker εμφανίστηκε μέσα στο 2013 αλλά τελευταία τα περιστατικά αυξάνονται, και αναμένουμε να συνεχίσουν να αυξάνονται στο άμεσο μέλλον.

 Συμπεριφορά:

Όταν ο ιός Cryptolocker μολύνει ένα σύστημα, κρυπτογραφεί τα αρχεία τα οποία βρίσκει σε τοπικούς και δικτυακούς δίσκους. Αποτέλεσμα είναι τα περιεχόμενά τους να καθίστανται μη προσπελάσιμα από τους χρήστες. Ο Cryptolocker εμφανίζει ένα μήνυμα με το οποίο απαιτεί την πληρωμή λύτρων ώστε να παραδοθεί το κλειδί αποκρυπτογράφησης το οποίο θα επιτρέψει την πρόσβαση στο περιεχόμενό τους.

 Εξάπλωση:

O Cryptolocker έχει παρατηρηθεί να εξαπλώνεται κυρίως μέσω e-mail ως επισυναπτόμενο τύπου zip. Το αρχείο zip περιέχει ένα εκτελέσιμο με εικονίδιο PDF ώστε να ξεγελάσει τον χρήστη να πιστεύει ότι ανοίγει αρχείο PDF.

Άλλοι μέθοδοι εξάπλωσης που έχουν παρατηρηθεί, συμπεριλαμβάνουν drive-by-downloads. Στις περιπτώσεις drive-by-download ο χρήστης μολύνεται αυτόματα με την επίσκεψη σε μολυσμένες ιστοσελίδες. Ο ιός εκμεταλλεύεται ευπάθειες που βρίσκει στον περιηγητή, τις εφαρμογές ή το λειτουργικό σύστημα του χρήστη ώστε να εγκατασταθεί αυτόματα και χωρίς να το καταλάβει ο χρήστης.

Πολύ πιθανό να δούμε τον ιό να εξαπλώνεται και με άλλα μέσα όπως botnets και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.

 Προστασία από τον Cryptolocker:

Η προστασία από τον Cryptolocker και παρόμοιους ιούς τύπου ransomware δεν διαφέρει από την προστασία από τους περισσότερους ιούς:

  • Anti-virus: Επιλέξτε μία λύση anti-virus υψηλών προδιαγραφών η οποία θα έχει την δυνατότητα ανίχνευσης γνωστών αλλά και αγνώστων (zero-hour) ιών. Σε εταιρικά περιβάλλοντα σιγουρευτείτε ότι όλα τα μηχανήματα είναι πάντα προστατευμένα και το anti-virus πάντα ενημερωμένο με τις τελευταίες ανανεώσεις.
  • Ανανεώσεις Ασφάλειας (Patching): Να φροντίζετε ώστε το λειτουργικό σας σύστημα,οι εφαρμογές Microsoft αλλά και οι εφαρμογές τρίτων να είναι πάντα ανανεωμένες με τις τελευταίες ενημερώσεις ασφάλειας.
  • Πολιτική Ασφάλειας στην περίμετρο για εκτελέσιμα αρχεία: Σε εταιρικά περιβάλλοντα είναι καλή πρακτική να απαγορεύεται στους χρήστες να λαμβάνουν εκτελέσιμα αρχεία μέσω e-mail. Τοποθετείστε λύσεις ασφάλειας στην περίμετρο που θα σας επιτρέψουν να επιβάλλετε μία τέτοια πολιτική και να επιτρέψετε την λύψη εκτελέσιμων αρχείων μόνο στο απαραίτητο προσωπικό (π.χ. τμήμα τεχνικής υποστήριξης).

 Επαναφορά από επιθέσεις του Cryptolocker:

Ακόμη και εάν καταφέρετε αν καθαρίσετε τα συστήματά σας από τον ιό Cryptolocker, τα αρχεία σας θα παραμείνουν κρυπτογραφημένα και το περιεχόμενό τους απροσπέλαστο. Ο καλύτερος τρόπος για να επανέλθετε μετά από ένα περιστατικό με τον Cryptolocker είναι να έχετε διαθέσιμα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας.

Όπως και στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα μέτρα πρόληψης είναι και τα αποτελεσματικότερα. Υλοποιήστε οπωσδήποτε μία στρατηγική λήψης αντιγράφων ασφάλειας στα πιο σημαντικά δεδομένα και παρακολουθήστε την εκτέλεση και την επιτυχία των εργασιών αυτών. Η λύση backup θα πρέπει να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Προστασία αντιγράφων: Τα αντίγραφα ασφαλείας δεν θα πρέπει να είναι άμεσα προσπελάσιμα από το δίκτυό σας (π.χ. μέσω δικτυακών δίσκων). Δεν θα σας ωφελήσουν τα αντίγραφα ασφάλειας εάν και αυτά έχουν κρυπτογραφηθεί από τον Cryptolocker. Τα Online backup γίνονται όλο και πιο δημοφιλή ως μέσο ʽαπομόνωσηςʼ των αντιγράφων ασφαλείας από τις απειλές  που μπορεί να βρίσκονται στο εταιρικό δίκτυο.
  • Εκδόσεις: Η λύση backup θα πρέπει να σας επιτρέπει να κρατάτε διάφορες ʽεκδόσειςʼ των αρχείων καθώς αυτά αλλάζουν. Εάν τα κρυπτογραφημένα αρχεία περάσουν στα backup, πριν γίνει αντιληπτή η επίθεση του Cryptolocker, θα θέλετε να επαναφέρετε τις τελευταίες ʽκαθαρέςʼ εκδόσεις που είναι διαθέσιμες.

 Πως μπορεί να σας βοηθήσει η Datacube:

Εκτός των συμβουλών και της τεχνικής υποστήριξης, η Datacube διαθέτει και ένα portfolio με μία μεγάλη γκάμα λύσεων ασφάλειας η οποία σας επιτρέπει να προστατεύσετε το περιβάλλον σας είτε είστε απλός χρήστης, μικρή επιχείρηση ή μεγάλος οργανισμός.

  • ΓΕΝΙΚΑ
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
13 Μαρ

Συμμετοχή στην Έκθεση εστίασης και ...

Η DATACUBE συμμετέχει και σας προσκαλεί στην WESTIA 2016, την 1η Κλαδική Έκθεση στη Δυτική Ελλάδα - http://www.westia.gr/     Η έκθεση απευθύνεται σε επιχειρήσεις εστίασης, αναψυχής και ...

Περισσότερα...
13 Μαρ

Συμμετοχή στην Έκθεση εστίασης και ...

    Η DATACUBE συμμετέχει στην πρώτη κλαδική έκθεση για επιχειρήσεις εστίασης, αναψυχής και ξενοδοχειακών υπηρεσιών που διοργανώνεται στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Παμπελοποννησιακό ...

Περισσότερα...
10 Μαρ

Πιστοποίηση Συνεργατών Softone

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για την εταιρεία μας ο 1ος κύκλος Πιστοποιήσεων Συνεργατών της εταιρείας Softone. Συγκεκριμένα, η εταιρεία μας έλαβε συμμετοχή και ολοκλήρωσε επιτυχώς πιστοποιήσεις στα ...

Περισσότερα...
04 Οκτ

Νέα: Τροποποίηση της απόφασης Γ.Γ.Δ.Ε. ...

ΠΟΛ.1207/18.9.2014Τροποποίηση της απόφασης Γ.Γ.Δ.Ε. ΠΟΛ. 1022/7.1.2014 (ΦΕΚ 179 Β΄) «Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών», όπως ισχύει.

Περισσότερα...
23 Μαϊ

Νέα: Παράταση χρόνου υποβολής των ...

ΠΟΛ.1148/16.5.2014 Παράταση χρόνου υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων για τις συναλλαγές του ημερολογιακού έτους 2013.

Περισσότερα...
23 Μαϊ

Νέα: Τροποποίηση της απόφασης Γ.Γ.Δ.Ε. ...

ΠΟΛ.1149/16.5.2014 Τροποποίηση της απόφασης Γ.Γ.Δ.Ε. ΠΟΛ. 1022/17.1.2014 (ΦΕΚ 179 Β΄) «Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών», όπως ισχύει

Περισσότερα...
17 Μαρ

Νέα: Οδηγίες για την υποβολή ...

ΠΟΛ.1078/17.3.2014: Οδηγίες για την υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών, από 1.1.2014.

Περισσότερα...
10 Μαρ

Νέα: Μηνιαίες Συγκεντρωτικές ...

Σύμφωνα με την ΠΟΛ.1022/2014 από 1/1/2014 υπάρχει η υποχρέωση από τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες της υποβολής καταστάσεων φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση στοιχείων.

Περισσότερα...
12 Νοε

Νέα: Δελτίο Τύπου για την ΠΟΛ.1221

Ανακοινώνεται η έναρξη πιλοτικής λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης των αποστελλόμενων αρχείων των ΕΑΦΔΣΣ, στις ψηφιακές υποδομές της ΓΓΠΣ.

Περισσότερα...
26 Ιουλ

Νέα: Σε ισχύ η διάταξη για τον μειωμένο ...

Σε ισχύ η διάταξη για τον μειωμένο Φ.Π.Α. στην εστίαση από 1/8/2013.

Περισσότερα...
17 Απρ

Νέα: Επανακαθορισμός του χρόνου έναρξης ...

Επανακαθορίζεται η έναρξη ισχύος που ορίζεται στο άρθρο 9 της ΑΥΟ ΠΟΛ 1221/2012 (ΦΕΚ 3513Β΄ /31.12.2012) , από την 1.5.2013 στην 1.1.2014.

Περισσότερα...
03 Ιαν

Νέα: Υπουργική Απόφαση ΠΟΛ.1221

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 3513,31.12.2012) η Υπουργική Απόφαση ΠΟΛ. 1221 με αντικείμενο την αναβάθμιση του λογισμικού υποστήριξης των ΕΑΦΔΣΣ (Ειδική ...

Περισσότερα...
25 Απρ

Νέα: Windows 8.1, Επιστροφή του Start ...

Windows 8.1, Επιστροφή του Start menu τον Αύγουστο

Περισσότερα...
08 Απρ

Νέα: Η υποστήριξη για τα Windows XP ...

Η υποστήριξη για τα Windows XP έχει λήξει. Από τις 8 Απριλίου 2014, η υποστήριξη και οι ενημερώσεις για τα Windows XP δεν είναι πλέον διαθέσιμες. Μην αφήσετε τον υπολογιστή σας απροστάτευτο.

Περισσότερα...
07 Φεβ

Νέα: Google, Ελληνικές εθνικές εορτές ...

Η Google πρόσθεσε τις Ελληνικές εθνικές εορτές και αργίες στην υπηρεσία Calendar

Περισσότερα...
21 Ιαν

Νέα: Threat Alert > Cryptolocker ...

Τα περιστατικά Cryptolocker Ransomware αυξάνονται

Περισσότερα...
08 Νοε
03 Ιουν

Νέα: Intel, Αύξηση επιδόσεων, μείωση ...

Nέα γενιά επεξεργαστών Intel «για υπολογιστές χωρίς ανεμιστήρα»

Περισσότερα...
03 Ιουν

Νέα: Windows 8, Αδιόρατο ως tip

Ορατό το Start στην επιφάνεια εργασίας στα Windows 8.1

Περισσότερα...

Για την Εταιρεια

Η εταιρεία μας είναι κοντά σας για να σας παρέχει oλοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής , οργάνωσης & αυτοματισμού γραφείου. Οραματιζόμαστε και στοχεύουμε  στην παροχή υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένης Υποστήριξης και συμβουλευτικών υπηρεσιών, με απώτερο σκοπό την απρόσκοπτη και απροβλημάτιστη λειτουργία του ηλεκτρονικού και μηχανογραφικού εξοπλισμού σας... Περισσότερα

Newsletter

Δηλώστε τώρα το e-mail σας και λάβετε τις ενημερώσεις μας.
Scroll to top